VFBV Lustrumcongres 2024

Beste leden van de VFBV,

Het is tijd om te vieren! We nodigen jullie van harte uit voor ons lustrumcongres ter ere van 30 jaar VFBV.

Sluit je aan bij ons op een onvergetelijke reis door de geschiedenis, het heden en de toekomst van onze vereniging bij ADO Den Haag. Samen kijken we terug op onze mijlpalen, vieren we onze successen en werpen we een enthousiaste blik op wat de toekomst ons brengt. Mis dit feestelijke evenement niet!

Met vriendelijke groet,

Het VFBV Bestuur, 

Rogier Hoek, Edwin Coret, Martin Cruijff, Eva Blewanus, Raymond Meyer, Odette de Beer

 

Rob Ouderland

Rob Ouderland

Fysiotherapeut en mede-oprichter VFBV

Rob deelt enkele van zijn hoogtepunten en uitdagingen gedurende zijn carrière. Hoogtepunten omvatten memorabele kampioenschappen, intense wedstrijden en het zien van spelers herstellen van blessures om hun dromen na te jagen. Uitdagingen omvatten het omgaan met druk en verwachtingen, het snel reageren op blessures en het handhaven van spelerswelzijn in een veeleisende omgeving.

Beate Dejaco

Beate Dejaco

Fysiotherapeut en onderzoeker

“Virtuele Realiteit in de Fysiotherapie”, een samenwerking tussen Sync VR en Beate Dejaco. Deze presentatie en aansluitend

workshop biedt een boeiende verkenning van het gebruik van virtuele realiteit (VR) in de fysiotherapie, geleid door experts op dit gebied

Erik Witvrouw

Erik Witvrouw

Prof. bewegingswetenschappen

In het betaald voetbal is het optimaliseren van prestaties en het voorkomen van blessures cruciaal voor succes. Deze presentatie, geleid door Dr. Erik Witvrouw, belicht de rol van evidence-based fysiotherapie in het realiseren van deze doelen. Dr. Witvrouw zal zijn expertise delen op het gebied van blessurepreventie, revalidatie en prestatieverbetering, gebaseerd op jarenlang wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring binnen het professionele voetbal.

Edwin Goedhart

Edwin Goedhart

Sportarts, bondsarts KNVB

De rol van fysiotherapeuten binnen de medische staf van sportteams heeft een opmerkelijke evolutie doorgemaakt, waarbij hun verantwoordelijkheden en invloed aanzienlijk zijn gegroeid. Deze presentatie biedt een diepgaand inzicht in de ontwikkelingen van de fysiotherapeutische rol binnen de medische staf, van een focus op behandeling naar een positie als leidende kracht in sportgezondheidszorg en prestatieoptimalisatie.

 

Thomas Hamersma

Thomas Hamersma

Fysiotherapeut en specialist BFR

Thomas Hamersma is een gerespecteerde fysiotherapeut en specialist op het gebied van sportgeneeskunde met uitgebreide ervaring in BFR-training. Met zijn expertise en passie voor menselijke prestaties heeft hij talloze atleten en patiënten geholpen om hun doelen te bereiken en blessures te overwinnen.

Deze workshop biedt een diepgaand inzicht in de principes en toepassingen van Blood Flow Restriction (BFR) training, een innovatieve techniek die de trainingsresultaten maximaliseert door het gebruik van bloedstroombeperking.

Rick van Dijk

Rick van Dijk

Fysiotherapeut,

Rick van Dijk is (sport)fysiotherapeut, heeft zich sinds 2004 gespecialiseerd heeft in het fenomeen ademen : adem analyse, ademtraining, ademtherapie gericht op stress regulatie en prestatieverbetering.

Hij begeleid (top)sporters zoals UFC MMA vechters, Glory Kickboksers, KNRB Olympisch roeiteam, BVO spelers etc. Daarnaast begeleid hij personeel uit hoog risico beroepen: politie, ambulance, brandweer en defensie personeel zoals KCT , Korps Mariniers en Luchtmobiele Brigade.

De ademtrainingen worden vanuit neuropsychologisch, biochemisch en biomechanisch perspectief benaderd en worden altijd vooraf gegaan door een uitgebreide analyse.

Met name de functionele ademtraining vormt een uniek concept waarin ademprincipes en ademtechnieken direct geïmplementeerd worden in sport en/of arbeid specifieke houding en bewegingspatronen.

In deze workshop, zal de nadruk liggen op de IMT (Inspiratory Muscle Training).

IMT vormt een laagdrempelig, eenvoudig praktisch toepasbaar trainingsinstrument ter prestatieverbetering. Een hoog percentage (top)sporters laat een slecht rustadem patroon zien en scoort onvoldoende op ademspierkracht. Naast uitleg over de effecten van IMT wordt tevens getoond hoe een MIP test (max.inspitatory pressure test) en IMT training met de Powerbreathe eruit ziet.